събота, 7 ноември 2015 г.

Бъчварова подава оставка

Шок и напрежение в кабинета заради протестите на полицаите. Задават се сериозни пробойни в правителството и най-вече в силовото министерство с двата лъва, пише BIG5.BG.


Любимката на премиера Румяна Бъчварова си отива от министерството и обмисля да подаде доброволно оставка. Източници от кабинета потвърдиха, че Борисов ще жертва вътрешния си министър, за да запази статуквото в службите и да успокои напрежението на жълтите паветата, което може да ескалира и до Гражданска война.

Генерала трудно ще се раздели с „любимката си“ от правителството, но ще трябва да я замени с експерт-професионалист, който да довърши реформата във ведомството и да успокои обстановката. Само преди Румяна Бъчварова обяви, че е готова да подаде оставка като министър, само, ако премиерът я поиска. Явно часът е настъпил и тя ще опразни кабинета си на сградата с лъвовете на „Шести септември“.




Бившата управителка на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“) е недолюбвана по висшите етажи на ведомството от професионалистите, които правели зад гърба, каквото си поискат.

Висшите ченгета са част от организаторите на полицейските протести. За новия  „Гешев“ на ведомството подготвят настоящ зам.-министър. Само вътрешен човек може да успокои милиционерските подводни течения.

За социложката пък, която се води и вицепремиер, отговарящ за държавната админстрация подготвяли две възможности. Да поеме управлението на държавната администрация като отделна структура или да стегне куфарите за чужбина като посланик в Лондон или Вашингтон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар